Edge-Only Void Cube Kirakása Magyarázattal

Edge-Only Void Cube Kirakása Magyarázattal

Az Edge-Only Void Cube Kirakása most már Neked is menni fog! Ez a kocka lehet, hogy először ijesztőnek tűnik, de a kirakása nagyon egyszerű, és az alábbi néhány lépés és a részletes oktató videónk segítségével mindenki pillanatok alatt meg tudja tanulni az Edge-Only Void Cube Kirakását.

Edge-Only Void Cube kirakása

Edge-Only Void Cube Kirakása - Lépések

Az Edge-Only Void Cube-ot nagyon egyszerű kirakni és a kirakását felbontottuk pár rövid lépésre, hogy még könnyebben el tudd sajátítani.

Ha már ki tudod rakni a hagyományos, 3×3-as kockát, akkor ezzel a kockával sem fog meggyűlni a bajod, mindössze a végén lévő apró parity okozhat egy kis fejtörést, de azt is le fogjuk írni, hogy ezt hogyan tudod megoldani.

1. Lépés – Fehér oldal kirakása

Az első lépésben a  fehér oldalt kell kirakni. Csak kiválasztunk egy nekünk szimpatikus „közepet”, azaz egy oldalt, ahova a fehér elemeket fogjuk vinni.

Itt fontos, hogy ne csak random tegyük egymás mellé az elemeket, hanem úgy, hogy körben a többi szín (zöld, piros, kék, narancssárga) is jól legyen, azaz a megfelelő színek legyenek egymás mellett.

 

2. Lépés – Második sor

Most jöhet a második sor kirakása, ahol a függőlegesen álló éleket fogjuk kirakni. Ehhez a 3×3-as kockából ismert soronkénti módszert érdemes használni.

 1. Tartsd úgy a kockát, hogy a fehér oldal legyen alul.
 2. Keress egy olyan elemet a felső sorban, amelyikben nincs sárga (például zöld-piros).
 3. Nézd meg, hogy ezen az elemen milyen szín van alul és felül (pl.: alul piros és felül zöld).
 4. Forgasd a felső sort addig, ameddig  az alsó szín (esetünkben a piros) nem lesz az alsó sorban lévő színe fölött (azaz esetünkben az alsó sorban lévő piros fölött).
 5. Nézd meg, hogy a fenti szín „közepe” jobbra vagy balra van.
 6. Ha jobbra van csináld ezt: F R’ F’ R
 7. Ha balra van, akkor pedig csináld ezt: F’ L F L’
 8. Így sikeresen behelyeztél egy él elemet a második sorba és már csak a maradék hármat kell megcsináld.

Ha egy elem már bent van a második sorban, csak rossz helyen, akkor csináld meg a fenti algoritmusok egyikét, attól függően, hogy melyik oldalon van, és így ki tudod szedni.

3. Lépés – Sárga oldal

A sárga oldal kirakásának, azaz az OLL-nek, 3 állása van ezen a kockán. Az összes állást ugyanazzal az algoritmussal kell megcsinálni, csak az egyes állásoknál többször kell megismételni.

Az algoritmus: F R U R’ U’ F’

Lehetséges állások:

 1. Két sárga elem van a felső oldalon és ezek egymás mellett vannak.
  Ilyenkor a kockát úgy kell tartani, hogy az egyik sárga a velünk átellenes oldalon legyen, a másik pedig a bal kezünknél. (Így egy „üres” hely lesz velünk szemben és a jobb kezünknél)
  Ennél az állásnál elég csak egyszer megismételni az algoritmust.
 2. Két sárga elem van a felső oldalon és ezek egymással szemben vannak.
  Ilyenkor a kockát tartsuk úgy, hogy a bal kezünknél és a jobb kezünknél legyenek a sárga elemek.
  Végezzük el az algoritmust egyszer, majd az 1. állás fog kijönni és csináljuk meg azt is.
 3. Egy sárga elem sincs a felső oldalon.
  Ilyenkor mindegy, hogy hogyan tartjuk a kockát csináljuk meg az algoritmust. Ezután kijön a 2. állás, csináljuk meg azt is, majd ki fog jönni az 1. állás.

4. Lépés – A kocka befejezése – PLL

Ebben az utolsó lépésben a teljes kockát be fogjuk fejezni és elmondhatjuk majd magunkról, hogy ki tudjuk rakni az Edge-Only kockát.

Ha két elem van rosszul, amelyek egymás mellett vannak, akkor tartsuk úgy a kockát, hogy egy rossz elem velünk szemben, a másik rossz elem pedig a jobb kezünknél legyen.

Csináljuk meg ezt az algoritmust: R U2 R’ U’ R U’ R’

És gratulálunk! Most már Te is ki tudod rakni ezt a kockát!

Edge-Only Void Cube Kirakása - Videó

Ha te jobban tudsz videókból tanulni, akkor nézd meg ezt az oktató videónkat, amely részletesen bemutatja és elmagyarázza ennek a kockának a kirakását!

x Rubik Kocka Kirakása - Algoritmusok

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Edge-Only Void Cube Részletek

Az Edge-Only Void Cube-nak a legnagyobb különlegessége (ahogy ezt a neve is tükrözi), hogy nincsenek benne sarkok, hanem csak élek találhatóak benne. 12 darab él eleme van, amelyeket szinte ugyanúgy lehet kirakni, mint a „rendes” kockát.

Shopping Cart