A Legjobb Logikai Játékok Gyerekeknek

A Legjobb Logikai Játékok Gyerekeknek

A mai világ és a modern munkahelyek nagy hangsúlyt fektetnek a logikus gondolkodásra és a kognitív készségekre. Összegyűjtöttünk néhány logikai játékot, hogy a gyermeked már fiatalon elkezdje mozgatni az agyát és, ami a legfontosabb: hogy jól is szórakozzon közben!

Boy holding a Rubiks cube

Rubik kocka

A Rubik kocka az egyik legjobb logikai játék, ami a kicsik és a nagyon agyát is megmozgatja. A Rubik kocka fejleszti a kézügyességet, a finom motoros képességeket, növeli a koncentrációt és segít a 3D-s gondolkodás kialakításában.

Először érdemes a 3×3-as kockát elsajátítani és utána ki lehet próbálni a többi variációkat, mint például a 2×2, Pyraminx, Skewb.

Nézd meg a 3×3 Rubik kocka kirakó útmutatónkat, hogy könnyebb legyen megtanulni a Rubik kocka kirakását.

Rubik kockák
QiYi Pyraminx 2x2

Rubik kígyó (Rubik Twist)

A Rubik kígyó egy nagyon különleges és sokoldalú logikai játék. Az alapváltozata a 24 elemből álló, kígyó alakú játék. Az elemek háromszög alakúak és a benne lévő rugalmas szál lehetővé teszik az egyes háromszögek forgatását.

Ezzel különböző formákat, állatokat, tárgyakat lehet kialakítani, akár magadtól, akár egy útmutató segítségével. Biztosan le fogja kötni a gyermeked!

Ez a logikai játék fejleszti az önálló, logikus gondolkodást, valamint a kreativitást.

Rubik kígyó gömb
Rubik kígyó minták

Speed Stacking / Sport Poha-Rak

A Speed staking/Sport Poha-Rak egy különleges sport, amelynek a lényege, hogy különböző poharakat, egy meghatározott módon egymásra rakjunk és szétszedjünk.

Ezt végezhetjük hagyományos poharakkal, viszont ha komolyabb időket szeretnénk elérni vagy szeretnénk, hogy simábban menjen, akkor érdemes profibb sport poha-rak után nézni.

Ezzel fejleszthetjük a gyorsaságot, a koordinációt, sőt csapatban/párban is lehet csinálni és akkor még a csapatmunkára is megtanít.

Speed stacking sport poha rak

Clock/Rubik óra

A Rubik óra/Clock egy érdekes logikai játék, amely először 1988-ban látott napvilágot. A játék egy két oldalas fejtörő, amelynek mindkét oldalán 9 óra található.  A lényege, hogy mindegyik rosszul álló órát a 12 órás állásba vigyük.

Ez a játék elsőre egy kis fejtörést igényelhet, viszont nagyon izgalmas és nem szórakozni lehet vele, hanem még az agyat is megdolgoztatja.

rubik óra

Kígyó kocka

A Kígyó kocka, egy olyan logikai játék, amely főként az idősebbeknek ajánlott, viszont bárki megpróbálhatja kirakni.

A lényege, hogy egy kiterített „kígyót”, kell ismét egy kocka állapotba vinni. Ez több módon is megoldható, viszont egy kicsit azért gondolkodni kell rajta.

Kígyó kocka
Shopping Cart