Verseny Rubik Kocka ajánló

Milyen Verseny Rubik Kockát válasszak?

Melyik a legjobb verseny Rubik Kocka?

 

Nincs jobb alkalom, mint most egy Rubik verseny kocka megvásárlására. A rendkívül jól átgondolt tervektől és új innovációktól kezdve a puszta minőségig a versenykockák hosszú utat tettek meg az elmúlt évtizedben. Új gyártók léptek be a piacra úgymint a GAN, MoYu, QiYi, Yuxin, és most már sokkal több lehetőséget kell figyelembe venni vásárláskor, olyannyira, hogy az már lenyűgöző.
Ezzel a blog cikkel megpróbálom a lehető legegyszerűbbé tenni a döntésed, hogy a legjobb Rubik kockát vásárold meg a kezdéshez. Ha valaha is meglátogattál egy Rubik verseny kockákkal foglalkozó weboldalt és megdöbbentett a választék, ami eléd tárult, ez a cikk segíteni fog neked. Ezzel a versenykocka vásárlási útmutatóval képes leszel megvásárolni a számodra tökéletes kockát.

gan rubik kocka
gan rubik kocka

A Rubik kocka megvásárlása előtt megfontolandó dolgok

 

1. Rubik Kocka Ár

Kezdjük a legnyilvánvalóbbal: meg kell határoznod a keretedet, mielőtt verseny kockát keresel. A zászlóshajó kockák ára sok márkánál 40.000 Ft fölött van, míg a középkategóriás és olcsó kockák 10.000 Ft – tól egészen 30.000 Ft -ig erjedő tartományban találhatók. Ha- abszolút kezdő vagy, személyes javaslatom az lenne, hogy a keretet 15.000 Ft maximalizáld. Annak ellenére, hogy a kockák ára folyamatosan emelkedik, rengeteg használható lehetőség van 15.000 Ft-on belül.

Rs3m Rubik kocka
Moyu Rubik kocka

 

2. Rubik Kocka Mágnesek

A legtöbb versenykocka manapság mágnessel rendelkezik, hogy segítse a forgatási pontosságot és az elmúlt 3 évben váltak normává. El kell döntened, hogy szeretnél-e mágneseket a kockáidba, és ha igen, akkor a pénztárcádtól függően vannak statikus mágnesekkel ellátott kockák és olyanok is, amelyek lehetővé teszik, hogy az erősséget tetszésed szerint változtasd. Személy szerint én a közepes mágneses erősségű Rubik kockákat kedvelem, és szerencsére az én kockám lehetővé teszi, hogy beállítsam, így az általam preferált mágneses erősséget kapom. Ez a konkrét funkció nem rendkívül fontos, de van lehetőség ilyet vásárolni, ha szeretnéd. Tehát ne érezd úgy, hogy lemaradsz egy funkcióról, ha úgy döntesz, hogy statikus mágnesekkel ellátott mágneses kockát vásárolsz. A mágneses kockák folyamatosan feljövőben vannak.

MoYu RS3M 2020 3x3 (Magnetic)
MoYu RS3M 2020 3×3 (Magnetic)

 

3. Matricás vagy Matrica nélküli Rubik-kockák

Ez elég egyszerű, mióta a WCA (World Cube Association – Nemzetközi Kocka Szövetség) úgy döntött, hogy a matrica nélküli kockákat legálissá teszi, azóta az egész közösség folyamatosan átállt a matrica nélküli kockák használatára, mivel ezeket könnyű karbantartani és nem kell aggódni a sérült matricák és a ragasztás miatt. Ha bármilyen személyes ok(ok) miatt matricás kockákat szeretnél, általában van erre lehetőséged.

GAN 356 XS 3x3 (Magnetic)
GAN 356 XS 3×3 (Magnetic)

 

4. Sarok/fordított sarokvágás

A Te forgatási pontosságodtól függően a sarokvágás fontos szempont lehet a kocka kiválasztása során. A sarokvágás az a képesség, hogy egy kocka képes egy fordulatot végrehajtani, miközben egy másik réteg rosszul van beállítva. A youtube-on találsz kocka értékeléseket, amelyekben a kocka sarokvágását úgy határozzák meg, hogy az U réteget 45 fokkal eltolják, és megpróbálnak egy R-t (sarokvágás), illetve csökkentik az U réteg eltolását és megpróbálnak egy R’-t (fordított sarokvágás) csinálni. A legtöbb olcsó Rubik kocka meglehetősen korlátozott, amikor a sarokvágás képességéről van szó és általában merevek, de vannak olyan kockák, mint az MoYu RS3M és a Yuxin Little Magic, amelyek az árhoz képest nagyon szilárd sarokvágási képességgel rendelkeznek.

 

5. Rubik kocka Sebessége

A legtöbb kockát a közösség egy bizonyos sebességgel kapcsolatos jelzővel látja el. Általában a gyorsabb kockákhoz instabil, míg a lassabbakhoz stabil tulajdonságokat rendelnek. Így a preferenciáidtól függően választhatsz kockákat. Szerencsére az én kockámon ezt is testre szabhatom, mivel lehetőséget ad a rugók kompressziójának megváltoztatására. Magasabb rugó tömörítési beállításnál a kocka stabilabbá, de lassabbá válik, alacsonyabb rugótömörítési beállításnál pedig a kocka kevésbé lesz stabil, de gyorsabbá válik. A keretedtől függően eldöntheted, hogy ez fontos tényező-e, miközben a kocka megvásárlását fontolgatod. A Moyu RS3M, egy olcsó opció és pontosan ezt teszi lehetővé.

 

6. Rubik kocka Mérete

A szabványos verseny kocka ma 55 mm. Ha bármilyen okból más méretekkel rendelkező kockát szeretnél, akkor keress. Sajnos a mini kockák nagy része már megszűnt, így a lehetőségek korlátozottak lesznek, ha nagyobb és kisebb méretet is keresel. Az YJ ZhiLong mini 3×3 M egy jó mini kocka, míg a QiYi Big Sail 3×3 egy sokkal nagyobb kocka 68 mm-es méretben.

 

7. Tartozékok

Sok verseny Rubik kocka, különösen a zászlóshajók, egy csomó tartozékkal érkezik, extra rugó- és csavarkészletekkel, mágnesekkel, pótalkatrészekkel és még csavarhúzóval is. A Te preferenciádtól függően fontosnak érezheted ezeket a kiegészítőket. Ha úgy döntesz, hogy egy olcsó kocka mellett maradsz, akkor a kocka sokszor csak egy dobozzal és néhány használati utasítással érkezik.

GAN 356 XS 3x3 (Magnetic)
GAN 356 XS 3×3 (Magnetic)

 

8. Testre szabott Verseny Rubik kocka

Lehetősége van arra is, hogy olyan kockákat vásárolj, amelyek úgy vannak beállítva, hogy a dobozból kivéve versenyképesek legyenek. A csavarok megfeszítése a lehető legpontosabban történik, a kocka jól be van szilikonozva és néha a nem mágneses kockák is választhatóak mágnesezett változatban. Ez egy felár ellenében elérhető, igény szerinti szolgáltatás. A Yuxin Little Magic Elite-M egy népszerű egyedi kocka.

 

 

9. Népszerűség vagy vélemények

Végül, de nem utolsósorban a termékek népszerűségét is figyelembe kell venned a Rubik kocka vásárlásakor. Ha egy kocka minden árkategóriában jó hírnévnek örvend a közösségben, akkor az egy nagyon biztonságos választás, és nem fogsz hibázni, ha azt a kockát vásárolod meg.

 

Hol lehet vásárolni Verseny kockát Online?

Rkoca.hu Rubik Kocka Játékbolt kétségtelenül a legjobb hely, ahol kockákat vásárolhatsz a legversenyképesebb áron és professzionális szolgáltatással.

A legjobb Rubik kockák megvásárlása

Ami a 3×3 Rubik Kockát illeti, az én javaslataim egy jó olcsó Verseny Rubik kocka számára a következők lennének: MoYu RS3M 2020, Yuxin Little Magic, Gan 354 M. A zászlóshajó kockák közül a kedvenceim a MoYu WRM 2021 , GAN 11 M Pro és Qiyi Valk3 Elite. Az YJ MGC egy jó középkategóriás opció, aminek a megvásárlását megfontolhatod.

MoYu WeiLong WR M 2021 Lite 3x3 (Magnetic)
MoYu WeiLong WR M 2021 Lite 3×3 (Magnetic)

 

A legjobb Rubik kocka kezdőknek

A javaslatom általában nem veszi figyelembe a készségszintet, de ha csak most kezded, és szükséged van egy kockára, azt javasolnám, hogy fektess be egy jó olcsó mágneses kockába. Leghosszabb ideig a főm a Yuxin Little Magic volt, még akkor is, amikor folyamatosan új zászlóshajók jelentek meg. A mágneses kockák az új normális a kockázásban, így nem árt megvenni még a legolcsóbb mágneses kockákat is a piacon, ha szűkös a kereted.
Következtetés
Remélem, hogy a fenti 9 kocka vásárlási tippek leszűkítik a lehetőségeket és segítenek a kocka megvásárlásában. Van egy nagyon népszerű és elcsépelt mondás a közösségben – „a felhasználó a lényeg, nem a kocka”, és nem véletlenül. Ha olyan kockát szeretnél vásárolni, amely varázslatos módon gyorsabbá tesz, valószínűleg nem fog. Nézd meg, hogy pontosan mire van szükséged egy kockában, és a számodra fontos kritériumok alapján hozz döntést.

Leave a Comment

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Shopping Cart