Mirror Kocka Kirakása

Mirror kocka Kirakása

Elakadtál a Mirror kocka kirakásában? Ha igen, akkor jó helyen jársz, mert ebből a útmutatóból megtanulhatod, hogy hogyan is kell kirakni ezt a különös Rubik kocka variációt.

Ezen az oldalon részletes szöveges és képes leírást találhatsz, illetve egy oktató videót is, amelyeket azért készítettünk, hogy még könnyebben meg tudd tanulni kirakni a Mirror kockát.

Mirror Kocka Kirakása

Mirror Kocka Kirakása - Lépések

A Mirror kocka nagyon hasonlít a hagyományos 3×3-as Rubik kockához, annyi különbséggel, hogy nincsenek rajta színek és minden elem más méretű benne

Ennek a kockának a kirakáshoz szükséges lesz, hogy ki tudd rakni a 3×3-as kockát. Ebben az útmutatóban feltételezni tudjuk, hogy már ki tudod azt rakni. Viszont, hogyha az még nem megy, az sem gond, csak nézd meg ezt a nagyon hasznos oktató videónkat, amely részletesen bemutatja az egyik legegyszerűbb Rubik kocka kirakási metódust.

1. Lépés – „Fehér” kereszt

Az első lépés, a hagyományos kockához hasonlóan, a fehér kereszt kirakása lesz. Itt annyi a különbség, hogy mivel nincsenek színek, a forma alapján kell kiválasztani, hogy melyikkel akarunk kezdeni.

Hogy a későbbiekben egyszerűbb dolgunk legyen, érdemes a legnagyobb oldalt és a legnagyobb elemeket választani a fehér oldalnak.

Ha ez megvan, akkor már csak végig kell menjünk a lehetséges él elemeken és meg kell keresni, hogy melyik hova illik be.

2. Lépés – F2L

Miután megcsináltuk a keresztet, jöhet az F2L, azaz az első két sor kirakása. Ezt meg lehet csinálni egyben, vagy lehet a soronkénti módszerrel is.

3. Lépés – OLL

Most jöhet az OLL, azaz az utolsó réteg orientálása. A hagyományos kockán ez az a lépes, amikor megcsináljuk a sárga oldalt.

Hogy egyszerűbb legyen megcsináljuk ezt is több lépésben, úgy egyszerűbb lesz beazonosítani az elemeket.

Ha mindent jól csináltunk, akkor ennek a lépésnek a végére, a kocka tetején az össze elem egy síkban lesz és csak oldalra fognak kilógni a darabok.

4. Lépés – PLL

Az utolsó lépés a Mirror kocka kirakásában a PLL, azaz az utolsó réteg permutálása lesz. Ha megcsináljuk ezt a lépés, akkor az egész kocka ki lesz rakni.

Érdemes lehet ezt a lépést is szétszedni két részre, úgy egyszerűbb lesz a különböző állások beazonosítása.

Mirror Kocka Kirakása - Videó

Ha te jobban tanulsz videóból, akkor a tökéletes helyen vagy, ugyanis készítettünk egy oktató videót a Mirror kocka kirakásáról, ahonnan percek alatt el tudod sajátítani a kocka kirakását.

Mirror Kocka Részletek

A Mirror kocka egy Rubik kocka variáció, amely a hagyományos 3×3-as kockára épült. Darabszámra megegyezik a Rubik kockával, a különbséget az adja, hogy nincsenek rajta színek, csak egy „tükör” bevonatú matrica. (Bár léteznek olyan variációk, melyek nem ezt a tükrös bevonatot tartalmazzák, hanem egyszínűek).

Azon kívül, hogy nincsenek színei, az egyes elemek nem ugyanolyan nagyságúak, hanem szinte minden elem más mérettel rendelkezik. Ez először ijesztő lehet, de hamar bele lehet rázódni.

Honnan tudom beszerezni a Mirror Kockát?

Ha még nem rendelkezel Mirror kockával vagy csak egy jobbat, különlegesebbet szeretnél, akkor nézz szét az rbolt.hu oldalon, ahol Mirror kockákon kívül a Rubik kockák széles választékát találhatod, amelyek napokon belül megjelenhetnek az ajtód előtt.

Shopping Cart