2×2 Rubik Kocka Kirakása Egyszerűen

2x2 Rubik Kocka Kirakása Egyszerűen

A 2×2 Rubik kocka kirakása most már neked is menni fog! Olvasd el ezt az útmutatót és nézd meg az oktató videónkat és te is le tudod majd nyűgözni a barátaidat azzal, hogy ki tudod rakni a Rubik kockát!

2x2 Rubik Kocka Kirakása Egyszerűen​

2x2 Rubik Kocka Kirakása - Lépések

A 2×2 Rubik kocka kirakása néhány egyszerű lépésre bontható fel, amelyek lépésről-lépésre leírják, hogy hogyan kell kirakni a kockát.

Fontos, hogy használni kell majd néhány jelölést az algoritmusokhoz, hogyha ezeket még nem ismered, akkor mielőtt belevágnál a 2×2-es kockába, ismerd meg a Rubik kocka jelöléseket innen.

1. Lépés – Fehér oldal

Az első lépésben a fehér oldalt kell kirakni (persze nem kötelező ezzel kezdeni, de az egyszerűség miatt mi ezzel kezdünk).

Itt fontos, hogy nem csak maga a fehér oldal, hanem körben is jól kell álljanak a színek.

2x2 Rubik Kocka Kirakása Egyszerűen - 1. lépés

Ezt a lépést meg lehet csinálni intuitívan, magadtól, viszont van hozzá egy nagyon egyszerű és rövid algoritmus is, amit lehet használni.

 1. Először keress egy szimpatikus elemet, amiben van fehér, mondjuk a fehér-zöld-piros elem.
 2. Tartsd úgy a kockát, hogy a fehér-zöld-piros elem alul legyen, a fehér oldal nézzen lefelé, és veled szemben, a bal oldalon, legyen a piros.
 3. Nézd meg, hogy melyik elem jön jobbra mellé. Ez a fehér-piros-kék elem.
 4. Keresd meg ezt az elemet és vidd a felső sorba, az a hely fölé ahova be kell helyezni.
 5. Csináld meg ezt addig, ameddig be nem helyeződik: R U R’ U’
 6. És most forgasd el az egész kockát, hogy az az elem amit behelyeztél legyen a bal oldalon és keresd meg a mellé jövő elemet.

2. Lépés – Sárga sarkok

Most a sárga sarkokat fogjuk a helyükre tenni. Ez a lépés után nem biztos, hogy a sárga oldal ki lesz rakva, most csak az a cél, hogy mindegyik elem a helyén legyen.

 1. Forgasd a felső sort (a sárga sort) és keress két olyan, egymás mellett lévő, elemet, amely a helyén van.
 2. Fogd úgy a kockát, hogy ez a két elem hátul legyen. (Ha nem volt ilyen, akkor mindegy, hogy hogyan tartod a kockát, de ezt a lépést, majd meg kell ismételni az algoritmus után).
 3. Csináld meg ezt az algoritmust: U’ L’ U R U’ L U R’

3. Lépés – Sárga oldal

És elérkeztünk az utolsó lépéshez, amiben a sárga oldalt fogjuk kirakni.

 1. Fogd úgy a kockát, hogy a sárga oldal legyen fent és veled szemben a jobb oldalon egy olyan elem legyen, ami nincs jól fordulva, azaz a sárga oldala nem felfele néz.
 2. Ismételd meg ezt az algoritmust addig, ameddig ez az elem nem fordul meg: R’ D’ R D (ezután a többi elem az alsó sorban lehet úgy fog kinézni, mintha elromlott volna, de ezzel ne foglalkozzunk és ne fogjuk át máshogy a kockát)
 3. Forgasd el a tetejét úgy, hogy veled szembe, a jobb oldalra ismét egy rosszul fordult elem kerüljön. Majd ismételd meg a fenti algoritmust.
 4. Ezt a lépést csináld meg az összes rosszul álló elemmel.

2x2 Rubik Kocka Kirakása - Videó

Ha úgy gondolod, hogy egy oktató videóból könnyebben meg tudod tanulni a kirakást, akkor jó helyen vagy, mert alább találhatsz egy részletes útmutatót, amelyben elmagyarázzuk, hogy hogyan tudod kirakni a 2×2 Rubik kockát ezzel a nagyon egyszerű módszerrel.

2x2 Rubik Kocka Kirakása - Algoritmusok

Bár ehhez a módszerhez nincs szükségünk sok algoritmusra, mégis van néhány és ezeket érdemes minél hamarabb megjegyezni, hogy gyorsabban ki tudjuk rakni a 2×2-es Rubik kockát.

 • Fehér oldal: R U R’ U’
 • Sárga sarkok: U’ L’ U R U’ L U R’
 • Sárga oldal: R’ D’ R D

2x2 Rubik Kocka Részletek

Mennyi időbe telik megtanulni kirakni a 2×2 Rubik kockát?

 • Az, hogy mennyi idő alatt tudod megtanulni kirakni a 2×2 Rubik kockát több tényezőtől is függ. Számít, hogy milyen módszerrel akarod megtanulni. Ha az itt bemutatott verziót használod, akkor azzal akár 15 perc alatt meglehet az első kirakott Rubik kockád.

Ki tudja megtanulni kirakni a 2×2 Rubik kockát?

 • A 2×2 Rubik kockát szinte bárki el tudja sajátítani. Mindössze csak rá kell szánni az időt és gyakorolni kell egy keveset.

Tudnom kell kirakni a 3×3-as Rubik kockát?

 • Ha attól félsz, hogy csak akkor tudod megtanulni kirakni  a 2×2 Rubik kockát, ha már mesterien űzöd a 3×3-ast, akkor megnyugodhatsz mert ez nem így van. Bár könnyebb dolgod lesz, ha tudod, de nem szükséges ismerni a 3×3-as kocka kirakását, ahhoz, hogy meg tudd tanulni kirakni a 2×2-est.

Honnan tudom beszerezni a 2x2 Rubik Kockát?

Ha már megtanultad kirakni a 2×2 Rubik kockát és gyorsabb szeretnél lenni, vagy még nincs ilyen kockát, de szeretnél magadnak (vagy másnak) egyet, akkor az rbolt.hu oldalról számos Rubik kocka közül választhatsz, amelyek majd segítenek, hogy is nagyon gyors legyél!

Shopping Cart